Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

GASTENBOEK

In het gastenboek kunt u lezen wat andere bezoekers van deze website vinden. Als u zelf een reactie wilt achter laten, kunt u op de onderstaande toets drukken.

Wij vinden het erg leuk om deze reacties te mogen ontvangen! Wij behouden ons echter wel het recht voor bepaalde ongepaste woorden en/of reacties zonder voorafgaand bericht te maskeren of te verwijderen.

Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd en opgeslagen. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.

nieuw bericht

Tanja

Dank voor alle recepten! Altijd weer fijn geholpen te worden in zoektocht naar weer wat nieuws en lekkers zoutarm!

Diana de Rooij

In de grote supermarkten zijn een aantal kruidenmelanges te koop van Jonnie Boer, daar zit geen zout in. Lees vooral het label.

Mieke Boas. An der Tas

Wat bijzonder leuk om het boekje over zoutloos koken van Joanne Bijlsma-Vriens op de site tegen te komen. Zij heeft nog meer nuttige boekjes geschreven. Tussen het schrijven door zorgde zij ook voor de vertaling van goede Receptenboekjes. Ik heb in samenwerking met haar ook wat boeken vertaald o.a. recepten en suggesties voor het verlagen van cholesterol. Het was heel fijn om haar te bezoeken in Wintelre waar ze samen met Sjoerd Bijlsma leefde zoals ze schreef. Groet Mieke

dnoordhoek

Uw informatie is in principe zinvol, maar dient wel correct en functioneel te zijn. (Ik ben nu voor niets naar de winkel geweest afgaande op uw informatie).

Ten aanzien zoutarme producten bij de supermarkt albert heijn:
In mijn vestiging is (AH Hollands Spoor) is geen zoutarme afdeling (niet correct) en dat er elders verspreid ook zoutarme producten te vinden zijn is geen informatie met veel toegevoegde waarde (dus niet functioneel).
Graag verbeteren

DKD

Ben op zoek naar natrium-arm bakpoeder. De gewone is grotendeels NATRIUM iets-carbonaat, dus niet echt passend bij zoutloos eten. Nooit meer cakejes bakken gaat het ook niet worden. Tot nu toe NIKS gevonden binnen NL (wel als ik zou zin hebben om het van USA te bestellen, bijv Hain Featherweight baking powder). Enige idee voor een alternatief dichterbij?

Actie tegen Dierenleed

Goed bezig, mensen! Gat in de markt, enorme groep!

Ik maak van alles zelf, ketchup, pesto, mayo, chutney, currie's, zo goed als zoutloos en suikervrij (pesto van zwarte olijven welke goed hebben geweekt in flink water om het zout zoveel mogelijk te verminderen:).

Voor liefhebbers: verschillende soorten bonen in BLIK merk Tazeden weinig zout, makkelijk!

En de zoutloze kazen van BoerenkaasOnline zijn heeeerlijk en dier eerlijk!

Erik

Ik heb een vraag.
Kan je een tajine ook gebruiken op een keramische kookplaat? Zo'n plaat die elke keer warm wordt en daarna weer uit gaat.
Zo ja, welke tajine is daar dan het beste voor, een porseleinen of één van aardewerk?

ria Schonewille

Mooi om te zien dat deze site na 9 jaar nog steeds zoveel mensen op weg helpen

in herinnering Erna Boertien 23-05-2008

rita Edelenbos

leuk om deze site ontdekt te hebben ,ben sinds 2014 aan de medicijnen voor hoge bloeddruk en verminderde nierfunctie en problemen met te hoog cholesterol waar ik ook medicijnen voor gebruik
Maar gezond eten is natuurlijk het allerbest daar begint je gezondheid mee!!

Rinus van Zandwijk

Vandaag het recept BLOEMKOOL EN AARDAPPELCURRY klaargemaakt.
Heerlijk, een echte aanrader, alsof je in India bent.

Rinus van Zandwijk

Het recept rode kook met appelmoes is een aanrader. Heerlijk.

M.Matheijsen

Mijn zoontje heb ik erg blij gemaakt met jullie recepten! Dank jullie wel!

Irene van Ginneken

wat een hoop recepten! ziet er ook erg goed uit allemaal!

Corrie

Een heel fijne site... en bedankt voor je recepten en tips allemaal..
Wat ik nu maar niet kan vinden is een gecombineerd kookboek voor mensen met Jicht en te hoog Cholesterol.
In de voedingswijzers is wel te lezen geen of weinig zout... geen suiker.... maar maak er maar eens een combinatie van.. je mag voor jicht nl zoveel meer niet hebben.
Ben nu een week hiermee bezig... erg kort als ik jullie berichtjes allemaal lees, en ben nog enorm veel tijd kwijt aan winkelen.. alle achterkanten lezen...
Iemand tips voor mij... ?

hr Goos

Ben op zoek naar vervanging van sambal

[Redactie:]
Ontvangen reactie: Wij gebruiken al jaren -om sommige gerechten pittig te maken- gedroogde Spaanse peperstukjes die we kopen in een grote zak bij een Turkse super.

[Redactie:]
www.smakelijketenzonderzout.nl...zout-bereid

DRAAGT U EEN STEENTJE BIJ?

Heeft u op- of aanmerkingen over de bestaande recepten, neem dan alstublieft contact met ons op middels het formulier onder aan de receptenpagina!

Heeft u zelf zoutarme of zoutloze recepten die nog niet op de website staan? Met dit formulier kunt u deze naar ons versturen!

Laten we samen zorgen dat deze website, een bron van informatie voor mensen met een natriumbeperkt dieet kan blijven.


Mensen die minder zout willen óf moeten eten
21-05-2018