Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

KRUIDEN EN SPECERIJEN VOOR VOEDINGSMIDDELEN

Waarschuwing: Niet alle informatie is geschikt te maken voor een klein beeldscherm... Deze pagina kan het best bekeken worden op een normaal scherm!

In de onderstaande tabellen ziet u per gerecht een overzicht van geschikte keukenkruiden en specerijen om het zoutloze eten meer op smaak te brengen.
U kunt naar eigen smaak enkelen uitzoeken, u hoeft ze niet allemaal tegelijkertijd te verwerken...

GROENTEN

Basilicum
Bieslook
Bonekruid
Borage
Cayennepeper
Chilipoeder
Citroenmelisse
Dille
Dragon
Foelie
Gember
Jeneverbes
Hysop
Kaneel
Karwij
Kerriepoeder
Kervel
Knoflook
Koenjit
Komijn
Koriander
Kruidnagel
Kruizemunt
Laurier
Lavas
Marjolein
Mierikswortel
Munt
Nootmuskaat
Oregano
Paprikapoeder
Peper
Pepermunt
Peterselie
Piment
Rozemarijn
Salie
Selderij
Sesamzaad
Spaanse peper
Tijm
Aspergesxx     xx                   x         x  
Auberginesx                x       x   x      x  xx
Bietjes x     x  x   x           x              
Bloemkoolx       x x    x x x         x          x
Bonen, snij xxx                  x     x  x         
Bonen, sperzie-x      xx        x     x x x       x     
Bonen, tuin-xxx    xx        x       x   x     xx    
Bonen, wit/bruin  x x   x        x xx    x   x     xx  xx
Broccolix       x x    x x x         x          x
Courgettexx     xx        x       x x x           
Doperwtjesxxx    xx                x x x           
Koolx       x x    x x x         x          x
Paprika x               x  x    x   x          x
Pompoen         x   x x     x x    x      xx    
Ratatouille                 x                      x
Spinaziex       x        x          x            
Spruitjesx       x x    x x x         x          x
Tomaten xx    xx        x  x    x   x     xx   x
Venkel                            x xx        x
Worteltjes x      x x        x     x  x            
Zuurkool (natriumarm)x x x  x   x  xx     x x      xx  x  x  x

GEVOGELTE,
VIS EN VLEES

Basilicum
Bieslook
Bonekruid
Borage
Cayennepeper
Chilipoeder
Citroenmelisse
Dille
Dragon
Foelie
Gember
Jeneverbes
Hysop
Kaneel
Karwij
Kerriepoeder
Kervel
Knoflook
Koenjit
Komijn
Koriander
Kruidnagel
Kruizemunt
Laurier
Lavas
Marjolein
Mierikswortel
Munt
Nootmuskaat
Oregano
Paprikapoeder
Peper
Pepermunt
Peterselie
Piment
Rozemarijn
Salie
Selderij
Sesamzaad
Spaanse peper
Tijm
Gevogeltexx      x x    x x  x  x x   x          x
Kalfsvlees       x         x  x  x     x     xx   x
Rundvleesx   x     x    x x x   x x   x         xx
Varkensvlees    x  x  x    x x xx              xx   x
Vis x     xx           x  x    x       x   x

OVERIGE

Basilicum
Bieslook
Bonekruid
Borage
Cayennepeper
Chilipoeder
Citroenmelisse
Dille
Dragon
Foelie
Gember
Jeneverbes
Hysop
Kaneel
Karwij
Kerriepoeder
Kervel
Knoflook
Koenjit
Komijn
Koriander
Kruidnagel
Kruizemunt
Laurier
Lavas
Marjolein
Mierikswortel
Munt
Nootmuskaat
Oregano
Paprikapoeder
Peper
Pepermunt
Peterselie
Piment
Rozemarijn
Salie
Selderij
Sesamzaad
Spaanse peper
Tijm
Aardappelpureexxx    x x    x x           x xxxx       
Aardappels x     xx      x x xx  x   xxx          x
Aardappels, zoet    x        x       x      x            
Rijst x      x      x x x                x    

SOEPEN

Basilicum
Bieslook
Bonekruid
Borage
Cayennepeper
Chilipoeder
Citroenmelisse
Dille
Dragon
Foelie
Gember
Jeneverbes
Hysop
Kaneel
Karwij
Kerriepoeder
Kervel
Knoflook
Koenjit
Komijn
Koriander
Kruidnagel
Kruizemunt
Laurier
Lavas
Marjolein
Mierikswortel
Munt
Nootmuskaat
Oregano
Paprikapoeder
Peper
Pepermunt
Peterselie
Piment
Rozemarijn
Salie
Selderij
Sesamzaad
Spaanse peper
Tijm
Bouillonxx   x  xx             x x     x xxx x   
Groentensoepx        x       x     x       x         
Kippensoepx        x       x       x     x  xx x  x
Tomatensoepxx  x   xxx   x xx   x x    xxxxxx xxx  x




Synoniemen of andere schrijfwijzen

  • Borage of komkommerkruid
  • Gember of djahé
  • Hysop of hyssop
  • Karwij of kummel
  • Koenjit, kurkuma of Indiase geelwortel
  • Komijn of djinten
  • Koriander of ketoembar
  • Kruidnagel of tjenkeh
  • Lavas of maggieplant
  • Majoraan of marjolein
  • Spaanse of rode peper
  • Tijm of thijm
  • Tuinkers of sterkers

Mensen die minder zout willen óf moeten eten