Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

NATRIUMARM RECEPT: ZOUTLOZE MOSTERD

Meer recepten met het trefwoord:


Zoutloze mosterd
Zoutloze mosterd

Benodigdheden

  • 250 gram mosterdzaad (wit, zwart of gemengd)
  • 400 ml. wijnazijn

Bereidingswijze

Doe het mosterdzaad in een kommetje en schenk er ruim wijnazijn bij.
Het mosterdzaad moet enkele centimeters onder de wijnazijn staan.
Het mosterdzaad kan zo het vocht goed opnemen.
Laat het mosterdzaad een nacht inweken.

Als u de volgende morgen het mosterdzaad kunt fijn knijpen, dan is de wijnazijn voldoende opgenomen.
Pureer het zaad vervolgens met een blender of een vijzel.
Voeg hierbij eventueel nog wat wijnazijn toe, als de pasta te dik is.
Doe de mosterd in een schone glazen pot en sluit die goed af.
De zoutloze mosterd zal een week in de koelkast bewaard moeten worden om voldoende te rijpen.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 13 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 13 x 2,5 = 32,5 milligram ofwel 0,0325 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Mosterdzaad - 250 gram 5 mg 13 mg
Wijnazijn 400 ml. 400 gram 0 mg 0 mg
Totaal natrium 13 mg
Natrium per theelepel ~ mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Zoutloze mosterd
Natriumarm recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-20 12:20:35