Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

NATRIUMARM RECEPT: WITTE BONENSOEP

Meer recepten met het trefwoord:


Witte bonensoep
Witte bonensoep

Benodigdheden

Hoeveelheden voor 4 personen.

  • 2 liter water
  • 500 gram witte bonen
  • 500 gram vlees (naar eigen smaak)
  • 3 aardappelen
  • 3 stelen prei
  • 2 uien
  • beetje peper
  • half bosje peterselie
  • 6 natriumarme bouillontabletten

Bereidingswijze

Snijdt het vlees klein en zet het een uurtje samen met de bouillonblokjes op.
Ondertussen snijdt u de overige ingrediënten klein, doet alles in de pan en laat het nog een lange tijd op staan.
De tijd is afhankelijk van de bonen en het vlees dat u er bij doet.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 117 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 117 x 2,5 = 292,5 milligram ofwel 0,2925 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Water 2 liter 2000 gram 2 mg 20 mg
Witte bonen - 500 gram 2 mg 10 mg
Vlees (sucadelap) - 500 gram 110 mg 550 mg
Aardappel 3 stuks 450 gram 2 mg 9 mg
Prei 3 stelen 300 gram 30 mg 90 mg
Ui 2 stuks 160 gram 10 mg 2 mg
Peper - ~ gram 44 mg ~ mg
Peterselie half bosje 100 gram 25 mg 25 mg
Bouillon, natriumarm 6 tabletten ~ gram 15mg ~ mg
Totaal natrium voor 4 personen 706 mg
Natrium per persoon 177 mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Witte bonensoep
Natriumarm recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-20 11:41:00