Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

MINDER ZOUT RECEPT: VRUCHTENBAVAROIS

Meer recepten met het trefwoord:


Vruchtenbavarois
Vruchtenbavarois

Benodigdheden

  • 400 gram zachte vruchten, bijv. aardbeien, frambozen, abrikozen of mango
  • 4 afgestreken eetlepels suiker
  • 4 kleine of 3 grote eieren
  • 250 ml. slagroom
  • 3 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Pureer de vruchten zeer fijn.

Week de blaadjes gelatine volgens de gebruiksaanwijzing. (De gelatine is alleen bedoeld om het inzakken te voorkomen. Om luchtig te kunnen blijven slechts de helft van de aanbevolen hoeveelheid van de gebruiksaanwijzing gebruiken. Anders wordt de bavarois zo stijf als gelatinepudding.)

Verwarm 1/3 van de vruchtenpuree met één eetlepel suiker, maar breng het niet aan de kook.
Los de gelatine op in de warme puree en roer dit door de overige vruchtenpuree.
Laat het 1-2 uur staan in de koelkast tot het mengsel lobbig begint te worden.

Klop de eiwitten met twee eetlepels suiker volledig stijf.
Doe dit eerst, zodat er geen slagroom van de klopper in de eiwitten komt, want als dat gebeurt zal het eiwit niet stijf te kloppen zijn.
Klop vervolgens de slagroom met één eetlepel suiker tot deze stijf is en wat geel begint te zien.

Meng vruchtenpuree, eiwit en slagroom door elkaar.
Hierbij dient niet geroerd te worden, maar dient telkens een lepel vanaf de onderzijde van de schaal bovenop gekwakt worden.
Het is niet nodig om het mengsel 100% goed te roeren, belangrijker is dat het allemaal luchtig blijft.
Laat het mengsel verder opstijven in de koelkast tot het opdienen.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Vruchtenbavarois
Minder zout recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-12 14:29:52