Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

NATRIUMARM RECEPT: STOOFPEERTJES

Meer recepten met het trefwoord:


Benodigdheden

Hoeveelheden voor 5 personen.

  • 5 hele stoofperen
  • 500 ml. druivensap
  • 100 ml. rode wijn
  • suiker of zoetstof naar smaak
  • half kaneelstokje
  • sap van een halve citroen
  • 1 cm. vanillestokje

Bereidingswijze

Schil de peren, en laat deze heel.
Met een klein mesje wel aan de onderzijde de pitjes eruit halen. Laat de steel van de stoofpeer zitten.
Doe de druivensap in een pan en voeg alle ingrediënten hieraan toe. Ook de stoofpeertjes.
Zet alles op een laag vuurtje en laat het net zo lang (net niet) koken totdat de peertjes zacht zijn.

Een recept van Arnoud Odink, dieetkok - De Hart & Vaatgroep.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 9 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 9 x 2,5 = 22,5 milligram ofwel 0,0225 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Stoofpeer 5 stuks 750 gram 1 mg 8 mg
Druivensap 500 ml. 500 gram 5 mg 25 mg
Wijn, rood 100 ml. 100 gram 0 mg 0 mg
Suiker - gram 0 mg 0 mg
Kaneelstokje halve 30 gram 26 mg 8 mg
Citroensap 20 gram 1 mg ~ mg
Vanillestokje 1 cm. 10 gram 9 mg 1 mg
Totaal natrium voor 5 personen 42 mg
Natrium per persoon 9 mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Stoofpeertjes
Natriumarm recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-20 12:30:50