Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

NATRIUMARM RECEPT: ROMIGE CHAMPIGNONSOEP

Meer recepten met het trefwoord:


Romige champignonsoep
Romige champignonsoep

Benodigdheden

Hoeveelheden voor 4 personen.

  • 1000 ml. natriumarme bouillon
  • 100 gram champignons
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels vloeibare bak- en braadvet (zonder natrium)
  • peterselie
  • peper

Bereidingswijze

Was de champignons en snijdt ze in plakjes.
Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons.
Roer de bloem erbij door.
Schenk langzaam de bouillon erbij en breng de soep al roerende aan de kook.
Laat de soep ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Breng de soep op smaak met peper en garneer de soep met fijngehakte peterselie.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 26 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 26 x 2,5 = 65 milligram ofwel 0,065 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Bouillon, natriumarm 1000 ml. 1000 gram 10 mg 100 mg
Champignons - 100 gram 5 mg 5 mg
Bloem, tarwe 4 eetlepels 40 gram 2 mg ~ mg
Bak- en braadboter, natriumarm 2 eetlepels 5 gram ~ mg ~ mg
Peterselie, rauw - ~ gram 25 mg ~ mg
Peper - ~ gram 44 mg ~ mg
Totaal natrium voor 5 personen 105 mg
Natrium per persoon 26 mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Romige champignonsoep
Natriumarm recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2015-10-03 11:13:35