Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

MINDER ZOUT RECEPT: RODE KOOL, VARIANT 2

Meer recepten met het trefwoord:


Rode kool, variant 2
Rode kool, variant 2

Benodigdheden

Hoeveelheden voor 4 personen.

  • 500 gram rode kool
  • 1 sjalotje of uitje
  • 4 kruidnagels
  • 8 laurierblaadjes
  • halve kaneelstokje
  • halve eetlepel suiker
  • 100 ml. rode wijn
  • 1 eetlepel azijn
  • 100 ml. water
  • 1 potje appelmoes (250 gram)
  • halve eetlepel aardappelzetmeel
  • 1 blaadje foelie
  • 50 gram ontbijtkoekstukjes
  • 1 kopje ongepelde rijst
  • vleesvervanger, bijvoorbeeld quornstukjes met hacheesmaak

Bereidingswijze

Zonnebloem olie of gesmolten dieetmagarine met de suiker en dit laten karamelliseren.
Afblussen met rode wijn en water; de fijngesneden rode kool (zonder harde binnennerf) toevoegen.
Sjalot of ui schoonmaken en kruidnagels en laurierblad erin steken.
Sjalot, kaneelstokje, ontbijtkoek en foelie toevoegen en vervolgens de kool in de pan gaar koken, regelmatig roeren.
Als de kool gaar is, azijn en appelmoes toevoegen.

Eventueel:
Binden met aangelengd aardappelzetmeel;
Afmaken met peper en creme de cassis of bessenjenever.
De (ongepelde) rijst en de vegetarisch hachee er apart bij serveren.

Dit variatie recept is ons opgestuurd door een bezoeker van de website en is een bewerking van het originele recept van Arnoud Odink.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Rode kool, variant 2
Minder zout recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2015-07-24 14:15:23