Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

NATRIUMARM RECEPT: REMOULADE SAUS

Meer recepten met het trefwoord:


Remoulade saus
Remoulade saus

Benodigdheden

  • 30 ml. kwark
  • 40 ml. magere yog­hurt
  • 30 ml. natriumarme fritessaus­­­­­­­­­­­­­­
  • 20 gram natriumarme augurk
  • 15 gram peterselie, kervel, dragon
  • 2 gram natriumarme mosterd
  • peper

Bereidingswijze

Snijd de augurk erg fijn.
Hak de kruiden.
Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.
Breng eventueel op smaak met peper.
Door deze remoulade saus is heel goed gegaarde visfilet te mengen.
Te denken is aan zalm, tonijn.
Eventueel kan ook hardgekookte eieren erdoor worden gemengd.

Lekker op een stukje stokbrood.

Een recept van Arnoud Odink, dieetkok


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 40 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 40 x 2,5 = 100 milligram ofwel 0,1 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Kwark 30 ml. 30 gram 39 mg 12 mg
Yoghurt, magere 40 ml. 40 gram 40 mg 16 mg
Fritessaus, natriumarm 30 ml. 30 gram 40 mg 12 mg
Augurk, natriumarm - 20 gram 0 mg 0 mg
Kruiden, diverse - ~ gram ~ mg ~ mg
Totaal natrium 40 mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Remoulade saus
Natriumarm recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2015-06-21 11:06:37