Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

NATRIUMARM RECEPT: PIZZABODEM, VARIANT 1

Meer recepten met het trefwoord:


Pizzabodem, variant 1
Pizzabodem, variant 1

Benodigdheden

Hoeveelheden voor 1 pizzabodem.

  • half zakje gedroogde gist (3,5 gram)
  • 1 theelepel suiker
  • 150 ml. lauw water
  • 250 gram tarwebloem
  • olie

Bereidingswijze

De suiker en het gist in het lauwe water op te lossen en daarna de bloem er doorheen te mengen.
Dan goed kneden tot een soepel pizzadeeg.
Laten rusten en rijzen.
Uitrollen en in een bakvorm van 26 cm. leggen.

Een recept van Arnoud Odink, dieetkok - De Hart & Vaatgroep


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 10 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 10 x 2,5 = 25 milligram ofwel 0,025 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Gist, gedroogde half zakje 3,5 gram 50 mg 2 mg
Suiker 1 theelepel 3 gram 0 mg 0 mg
Water 150 ml. 150 gram 2 mg 3 mg
Bloem, tarwe - 250 gram 2 mg 5 mg
Olie - 20 gram 0 mg 0 mg
Totaal natrium
10 mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Pizzabodem, variant 1
Natriumarm recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2015-06-18 20:16:58