Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

MINDER ZOUT RECEPT: PICCALILLY

Meer recepten met het trefwoord:


Piccalilly
Piccalilly

Benodigdheden

Hoeveelheden voor 2 jampotjes

  • 250 gram schoongemaakte groenten zoals bloemkool, wortel, komkommer, augurk, sjalot, sperziebonen
  • 1 eetlepel mosterdpoeder
  • halve eetlepel kerrie
  • halve eetlepel suiker
  • mespunt gemberpoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel slaolie
  • 300 ml azijn

Bereidingswijze

Maak de jampotjes schoon met heet sodawater, spoel ze goed na met heet water en laat ze uitlekken op een schone doek.
Snijd de groenten in kleine stukjes.
Kook ze ca. 2 minuten in ruim kokend water en laat ze uitlekken.
Vermeng de mosterdpoeder, kerrie, suiker, gemberpoeder, bloem en olie met een beetje azijn.
Breng de rest van de azijn aan de kook en voeg het mengsel al roerende toe.
Laat de azijn ca. 5 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en voeg de uitgelekte groenten toe als de saus al enigszins afgekoeld is.
Vul de potjes en sluit ze af.
De piccalilly is in de koelkast enige weken houdbaar.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Piccalilly
Minder zout recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-20 12:22:19