Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

MINDER ZOUT RECEPT: PASTA MET TOMATENSAUS

Meer recepten met het trefwoord:


Pasta met tomatensaus
Pasta met tomatensaus

Benodigdheden

Hoeveelheden voor 2 personen.

  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram gehakt
  • Italiaanse verse kruiden
  • pasta, bijvoorbeeld penne
  • sambal, natriumarm
  • 1,5 eetlepel Crème fraîche
  • zwarte peper, gemalen
  • tomatenpuree, natriumarm

Bereidingswijze

Zet een pan water op om de pasta in te koken.
Rul het gehakt, voeg tijdens het rullen een klein theelepeltje sambal toe.
Als het gehakt bijna gaar is, bak je de uien mee.
Daarna gaan de prei en de paprika erin.
Het water zal nu ook wel koken, doe dus de pasta in het water.
Als de prei en paprika lekker warm zijn doe je de Italiaanse kruiden erbij en knijp je de twee teentjes knoflook fijn in het mengsel.
Verhit het geheel nu even goed.
Giet de tomatensaus erbij.
Als deze ook warm is voeg je tot slot de Crème fraîche toe.
Als ook de pasta gaar is, giet u deze af.
Verdelen over de borden, saus d'r bij, voila!!

De pastasaus is heel goed in te vriezen.
Pasta zelf is niet zo lekker om in te vriezen.
Totale bereidingstijd is ongeveer een kwartier snijden en een twintig minuten koken.

Variaties kunnen gemaakt worden in de groenten natuurlijk (bijvoorbeeld champignons en wortel toevoegen.)
U kunt er ook geraspte natriumarme kaas bij serveren.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Pasta met tomatensaus
Minder zout recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-13 10:02:47