Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

NATRIUMARM RECEPT: PAPRIKASOEP

Meer recepten met het trefwoord:


Paprikasoep
Paprikasoep

Benodigdheden

Hoeveelheden voor 5 personen.

  • 6 kleine paprika's (of 3 grote)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter natriumarme bouillon
  • 125 ml crème fraîche of slagroom

Bereidingswijze

Snijdt de paprika in stukken en haal de zaadlijsten eruit.
Pers de knoflook uit.
Smoor de paprika's en knoflook 15 á 20 minuten heel zachtjes in de boter, met het deksel op de pan, tot de paprika zacht is.
Pureer de stukken paprika in een keukenmachine of wrijf ze door een zeef.
Voeg de bouillon toe en ten slotte de crème fraîche of slagroom.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 38 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 38 x 2,5 = 95 milligram ofwel 0,095 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Paprika, rood 3 stuks 450 gram 6 mg 27 mg
Knoflook 1 teentje 4 gram 4 mg ~ mg
Olijfolie 2 eetlepels 20 gram 0 mg 0 mg
Bouillon, natriumarm 1000 ml. 1000 gram 10 mg 100 mg
Crème fraîche 125 ml. 125 gram 48 mg 60 mg
Totaal natrium voor 5 personen 187 mg
Natrium per persoon 38 mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Paprikasoep
Natriumarm recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-20 11:48:34