Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

MINDER ZOUT RECEPT: NOTENPASTA VOOR OP STOKBROOD

Meer recepten met het trefwoord:


Notenpasta voor op stokbrood
Notenpasta voor op stokbrood

Benodigdheden

  • 100 gram Monchou
  • 25 gram pecannoten
  • 2 eetlepels Gembersiroop
  • 3 bolletjes gember

Bereidingswijze

Maak alle ingrediënten fijn en meng het door elkaar.

Lekker op een sneetje stokbrood.



Met dank aan Arnoud Odink en Sjouke van Nouhuys.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt x 2,5 = 0 milligram ofwel gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
MonChou - 100 gram 250 mg 250 mg
Pecannoten - 25 gram 1 mg ~ mg
Gembersiroop 2 eetlepels 20 gram 50 mg 10 mg
Gember 3 bolletjes 30 gram 50 mg 15 mg
Totaal natrium 275 mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Notenpasta voor op stokbrood
Minder zout recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-20 12:23:15