Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

NATRIUMARM RECEPT: MAYONAISE

Meer recepten met het trefwoord:


Mayonaise
Mayonaise

Benodigdheden

  • een ei
  • olie
  • wijnazijn
  • mierikswortel
  • peper
  • peterselie

Bereidingswijze

Snipper de mierikswortel fijn.
Knip de peterselie.

Maak een mayonaise van het ei, een scheut wijnazijn en de olie, voeg er de peper, mierikswortel en fijngemaakte peterselie bij.
Flink stijf kloppen en laten rusten in de ijskast zodat de smaken zich kunnen vermengen.

Serveertip: Zeer goed bij rauwkost.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 105 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 105 x 2,5 = 262,5 milligram ofwel 0,2625 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Ei 1 stuks 50 gram 209 mg 105 mg
Olie - ~ gram 0 mg 0 mg
Wijnazijn - ~ gram 0 mg 0 mg
Mierikswortel - ~ gram 8 mg ~ mg
Peper - ~ gram 44 mg ~ mg
Peterselie - ~ gram 25 mg ~ mg
Totaal natrium 105 mg
Natrium per eetlepel ~ mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Mayonaise
Natriumarm recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-20 12:51:22