Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

MINDER ZOUT RECEPT: KIP-KERRIE MET RIJST

Meer recepten met het trefwoord:


Hoeveelheden voor 2 personen

Benodigdheden

  • 300 gram kipfilet
  • 1 roerbakgroente-pakket
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • handje vol cashewnoten
  • 1 bouillonblokje (natriumarm)
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepels maizena

Bereidingswijze

Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg hier het bouillonblokje en 1 eetlepel kerriepoeder aan toe.
Kook hierin de roerbakgroente ongeveer 5 minuten.
Schep na 5 minuten de groente uit het vocht en laat deze uitlekken.
Kook vervolgens de rijst in het achtergebleven vocht, volgens recept gaar.

Snijd intussen de kipfilet in blokjes.
Verhit een wok en voeg 1 eetlepel kerrie en 3 eetlepels olie toe.
Laat dit goed heet worden en bak daarin de kip.
Als deze gaar is, groentes toevoegen en even kort mee bakken.
Meng in een kopje 1 eetlepel kerrie, 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water.
Doe 100ml water in de pan en voeg het maizena-mengsel toe.
Breng dit aan de kook, zodat er een saus ontstaat.

Rooster in een droge koekepan kort de cashewnoten, tot ze een mooie glans krijgen.
Voeg tenslotte de uitgelekte stukjes ananas en de geroosterde cashewnoten toe aan de kip-kerrie.


ONTVANGEN REACTIES

  • "Erg lekker ik mis het zout niet en ik maak het iedere week wel een keer klaar. Zelfs mijn dochter die geen dieet heeft eet het gewoon mee."
  • "Heel erg lekker en je mist inderdaad het zout niet..."

REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Kip-kerrie met rijst
Minder zout recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2017-05-24 15:33:41