Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

MINDER ZOUT RECEPT: KAASSAUS

Meer recepten met het trefwoord:


Kaassaus
Kaassaus

Benodigdheden

Hoeveelheden voor 1 persoon.

  • 100 ml. halfvolle melk
  • 8 gram tarwebloem
  • 8 gram vloeibare boter
  • 20 gram smeerkaas minder zout

Bereidingswijze

Van de boter, bloem en melk een gladde saus maken.
De kaas erin oplossen en de saus desgewenst op smaak met geraspte ui of gehakte tuinkruiden afmaken.
In plaats van minder zoute smeerkaas, kunt u ook geraspte natriumarm kaas gebruiken.
Deze saus kan dienst doen bij alle koolsoorten, Brussels lof, andijvie, spinazie, asperge, komkommers, tomaten, enz.

Bron recept: Nederlandse Zuivel Organisatie


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 173 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 173 x 2,5 = 432,5 milligram ofwel 0,4325 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Melk, halfvol 100 ml. 100 gram 47 mg 47 mg
Bloem, tarwe - 8 gram 2 mg ~ mg
Boter, vloeibaar natriumarm - 8 gram 5 mg ~ mg
Smeerkaas, zoutarm - 20 gram 630 mg 126 mg
Totaal natrium per persoon 173 mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.

Kaassaus
Minder zout recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2015-06-18 21:16:07