Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

MINDER ZOUT RECEPT: KAASFONDUE

Meer recepten met het trefwoord:


Kaasfondue
Kaasfondue

benodigdheden

Hoeveelheden voor 4 personen

  • halve eetlepel maïzena
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml droge witte wijn
  • 400 gram geraspte natriumarme kaas
  • 150 gram geraspte belegen Maaslanderkaas
  • diverse soorten brood en groentes

Bereidingswijze

Maak de maïzena met een heel klein beetje water aan.
Pel de knoflooktenen.
Breng de witte wijn in een fonduepan aan de kook.
Knijp de knoflooktenen met een pers uit boven de wijn.
Roer bij beetjes de kaas door de warme wijn.
Bind de kaasfondue met de maïzena.

Doop stukjes brood in de fondue.
U kunt ook stukjes voorgegaarde groente gebruiken, zoals bloemkool, paprika, wortel, champignon, enz.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Kaasfondue
Minder zout recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-12 20:16:18