Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

NATRIUMARM RECEPT: HELDERE TOMATENSOEP

Meer recepten met het trefwoord:


Heldere tomatensoep
Heldere tomatensoep

Benodigdheden

Hoeveelheden voor 4 personen.

  • 300 gram tomaten
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 750 ml. natriumarme bouillon (of 750 ml. water met kruiden zoals tijm, foelie, peper)
  • 4 eetlepels vermicelli
  • peper
  • peterselie

Bereidingswijze

Kook de in stukken gesneden tomaten en groenten in circa 15 minuten gaar in het water met de kruiden of bouillon.
Wrijf de groenten fijn door een zeef.
Kook in deze tomatenbouillon de vermicelli gaar en breng de soep op smaak met peper.
Voeg voor het opdienen fijngesneden peterselie toe en eventueel een scheutje room.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 35 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 35 x 2,5 = 87,5 milligram ofwel 0,0875 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Tomaat - 300 gram 10 mg 30 mg
Ui 1 stuks 80 gram 27 mg 22 mg
Wortel 1 stuks 20 gram 35 mg 7 mg
Bouillon, natriumarme 750 ml. 750 gram 10 mg 75 mg
Vermicelli 4 eetlepels 40 gram 10 mg 4 mg
Peper - ~ gram 44 mg ~ mg
Peterselie - ~ gram 25 mg ~ mg
Totaal natrium voor 4 personen 138 mg
Natrium per persoon 35 mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Heldere tomatensoep
Natriumarm recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-20 11:47:44