Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

MINDER ZOUT RECEPT: GEVULDE PAPRIKA EN KOMKOMMER

Meer recepten met het trefwoord:


Gevulde paprika en komkommer
Gevulde paprika en komkommer

Benodigdheden

Hoeveelheden voor 4 personen.

  • 100 gram geroosterde amandelen
  • 4 rode paprika's
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 pakje couscous
  • kruiden voor de couscous naar smaak, bijv. chilipoeder, paprikapoeder, kaneel, knoflookpoeder, nootmuskaat, etc.
  • 8 gram verse munt
  • 300 gram magere kwark
  • peper
  • 1 komkommer

Bereidingswijze

Om te beginnen de oven voorverwarmen op 200 °C.
Hak de amandelen in stukjes.
Snijd de paprika’s door de midden en verwijder de groene steelaanzet en de zaadlijsten.
Ontdoe de uien van de schil en snipper ze.
Verhit in een braadpan de olie en fruit het uitje met de knoflook.
Bereid in een kom - volgens de aanwijzingen op de verpakking - de couscous samen met de kruiden.
Schep de stukjes amandel, het gefruite uitje en de knoflook door de couscous.
Vet de ovenschaal in.
Vul de paprikahelften met het couscous mengsel, zet ze in de ovenschaal
Bak de paprika ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd of knip ondertussen de munt fijn.
Meng de helft van de munt door de kwark en breng op smaak met peper.
Schil dan de komkommer.
Snijd deze in de lengte doormidden en snijd de helften in repen van 6 cm.
Verdeel de komkommer en de paprika's over de borden, schep de muntsaus op de paprika's en garneer met de munt.
Serveer met de rest van de muntsaus.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Gevulde paprika en komkommer
Minder zout recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2016-12-07 13:25:58