Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

NATRIUMARM RECEPT: GEBAKKEN AARDAPPELEN MET KAAS EN UIEN

Meer recepten met het trefwoord:


Gebakken aardappelen met kaas en uien
Gebakken aardappelen met kaas en uien

Benodigdheden

Hoeveelheden voor 4 personen.

  • 500 gram aardappelen
  • 50 gram zoutarme kaas
  • 40 gram vloeibare, zoutarme boter
  • 1 ui

Bereidingswijze

De gaar gekookte aardappelen in plakjes snijden en tegelijk met de fijngesnipperde ui in de boter bruin bakken.
Op het laatst de in dobbelsteentjes gesneden gesneden kaas erdoor roeren.

Rauwe aardappelen kunnen ook gebakken worden maar moeten daarvoor in zeer dunne plakjes gesneden worden (b.v. op de komkommerschaaf).
De plakjes dan in iets meer boter langzaam gaar en bruin bakken.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 38 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 38 x 2,5 = 95 milligram ofwel 0,095 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Aardappel - 500 gram 20 mg 100 mg
Kaas, zoutarm - 50 gram 50 mg 25 mg
Boter, vloeibaar zoutarm - 40 gram 5 mg 2 mg
Ui 1 stuks 80 gram 27 mg 22 mg
Totaal natrium voor 4 personen 149 mg
Natrium per persoon 38 mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Gebakken aardappelen met kaas en uien
Natriumarm recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-20 11:33:19