Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

MINDER ZOUT RECEPT: EIERSALADE, VARIANT 2

Meer recepten met het trefwoord:


Eiersalade, variant 2
Eiersalade, variant 2

Benodigdheden

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel natriumarme mayonaise (beter is halvanaise met yoghurt)
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 fijngehakte natriumarme augurk
  • 1 theelepel kerriepoeder

Bereidingswijze

Kook de eieren hard.
Maak van de mayonaise, zure room, augurk en kerriepoeder een sausje.
Pel de eieren en hak deze in stukjes.
Meng alles door elkaar.

 

Een recept van Arnoud Odink, dieetkok


ONTVANGEN REACTIES

  • "Een heerlijke eiersalade. Ik heb de augurk vervangen door een fijn gesneden sjalotje."

NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 371 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 371 x 2,5 = 927,5 milligram ofwel 0,9275 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Ei 4 stuks 240 gram 149 mg 358 mg
Mayonaise 1 eetlepel 15 gram 40 mg 6 mg
Zure room 1 eetlepel 15 gram 43 mg 7 mg
Augurk, natriumarm 1 stuks 50 gram 0 mg 0 mg
Kerriepoeder 1 theelepel 3 gram 52 mg ~ mg
Totaal natrium 371 mg

 



REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Eiersalade, variant 2
Minder zout recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2017-01-03 12:47:48