Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

NATRIUMARM RECEPT: CHILISAUS

Meer recepten met het trefwoord:


Chilisaus
Chilisaus

Benodigdheden

  • 5 spaanse pepers
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 ui
  • 400 gram tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • kwart theelepel ketoembar (koriander)
  • olie
  • 1 theelepel geroosterd mosterdzaad

Bereidingswijze

Snijd alle ingrediënten fijn.
Ontvel de tomaten en laat samen inkoken tot een gladde massa is ontstaan.
Maak de saus eventueel in een mengbeker of zeef fijn.
Doe de saus heet in schoongemaakte hete potjes en sluit deze goed af.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 49 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 49 x 2,5 = 122,5 milligram ofwel 0,1225 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Peper, spaanse 5 stuks 225 gram 9 mg 21 mg
Azijn 3 eetlepels 30 gram 0 mg 0 mg
Ui 1 stuks 80 gram 10 mg 8 mg
Tomaten - 400 gram 5 mg 20 mg
Knoflook 2 teentjes 6 gram 4 mg ~ mg
Ketoembar (koriander) 1/4 theelepel ~ gram 1 mg ~ mg
Olie - ~ gram 0 mg 0 mg
Mosterdzaad, geroosterd 1 theelepel ~ gram 5 mg ~ mg
Totaal natrium 49 mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Chilisaus
Natriumarm recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-20 12:47:20