Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

MINDER ZOUT RECEPT: CARPACCIO

Meer recepten met het trefwoord:


Carpaccio
Carpaccio

Benodigdheden

  • Heel dun gesneden gegaarde (maïs)kipfilet (bereiden zonder zout) óf
  • Heel dun gesneden gegaarde pekingeend borst (bereiden zonder zout) óf
  • Heel dun gesneden gegaarde fazantenborst (bereiden zonder zout)
  • Diverse soorten sla
  • Pijnboompitjes
  • Dressing
  • Verse peper uit de molen
  • Stokbrood
  • Kruidenboter
  • Zelfgemaakte pesto.

Bereidingswijze

Carpaccio van gevogelte op een bedje van salade.
Daarbij zelf gebrande nootjes op smaak met peper.
Stokbrood en eigen gemaakte kruidenboter.

Maak de dressing (recept).
Maak de kruidenboter (recept).
Gaar de diverse soorten gevogelte en laat deze afkoelen.
Snijd deze in zeer dunne plakjes.
Brand de pijnboompitjes in een koekenpan, zonder vetstof.
Strooi verse peper uit de molen over de pijnboompitjes.
Was de sla, laat het goed uitlekken, houd deze grof.
Pak een groot bord en doe hierop de grove sla.
Besprenkel de sla met de dressing.
Dresseer het gevogelte op de sla.
Garneer af met de pijnboompitjes, peterselie en de eigengemaakte pesto (recept).

Dit recept is samengesteld door kok Arnoud Odink, die in samenwerking met De Hart&Vaatgroep in diverse regio’s in geheel Nederland de kookworkshop ‘Smakelijk eten zonder zout’ verzorgt.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Carpaccio
Minder zout recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-11 15:56:34