Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

MINDER ZOUT RECEPT: ANDIJVIESTAMPOT MET PITTIGE PINDA'S

Meer recepten met het trefwoord:


Andijviestampot met pittige pinda's
Andijviestampot met pittige pinda's

Benodigdheden

Hoeveelheden voor 4 personen.

  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 3 eetlepels olie
  • 250 gram sjalotjes
  • 1 eetlepel massalapoeder
  • 150 ml melk
  • 1 zak (400 gram) gesneden andijvie
  • 1 zakje (15 gram) verse grofgesneden koriander
  • pinda's

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijdt ze in stukken, kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem.
Smoor de gehalveerde sjalotjes, afgedekt met het massalapoeder in de pan in 10 minuten zachtjes gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Voeg al roerende de verwarmde melk toe, zodat een smeuïge puree ontstaat.
Schep het sjalotjesmengsel erdoor en voeg de rauwe andijvie beetje bij beetje toe.
Warm de stamppot al omscheppend zachtjes door tot de andijvie begint te slinken.
Breng de stamppot op smaak met (zout en) (versgemalen) peper en schep vlak voor het serveren de koriander en de helft van de pinda's erdoor.
Serveer de andijviestamppot in 4 diepe borden en strooi de rest van de pinda's erover.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Andijviestampot met pittige pinda's
Minder zout recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-11 18:49:49