Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

NATRIUMARM RECEPT: ADVOCAATMOUSSE

Meer recepten met het trefwoord:


Benodigdheden

  • 1 blaadje gelatine
  • 50 ml. slagroom
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels water
  • 50 ml. advocaat

Bereidingswijze

Week de gelatine 10 minuten in koud water.
Klop intussen de slagroom met de suiker stijf.
Verwarm 2 eetlepels water en los hierin de uitgeknepen gelantine op.
Roer de opgeloste gelatine door de advocaat en schep er vervolgens voorzichtig de slagroom door.
Schep de mousse in een mooi glas en laat deze 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 11 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 11 x 2,5 = 27,5 milligram ofwel 0,0275 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Gelatine 1 blaadje 2 gram 100 mg 2 mg
Slagroom 50 ml 50 gram 31 mg 16 mg
Suiker 1 theelepel 3 gram 0 mg 0 mg
Water 2 eetlepels 20 gram 2 mg ~ mg
Advocaat 50 ml 50 gram 45 mg 23 mg
Totaal natrium voor 4 personen 41 mg
Natrium per persoon 11 mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Advocaatmousse
Natriumarm recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-20 12:49:37