Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

KOOKBOEK: 300 NATRIUMARME RECEPTEN

"Als men spreekt over zoutarm of zoutloos, bedoeld men natriumbeperkt. De scheikundige naam voor keukenzout is natriumchloride. Natrium is dus een deel van keukenzout.
Als we minder zout mogen gebruiken, dan bedoelen we eigenlijk, dat we minder natrium mogen gebruiken.
Het advies om een natriumbeperkt dieet te houden wordt doorgaans gegeven aan mensen met hart- en vaatziekten en soms aan zwangeren. In nagenoeg al ons voedsel zit min of meer natrium. Het is dus onmogelijk om een volstrekt natriumloos dieet te houden. Dit zou ook niet goed zijn, omdat een mens nu eenmaal een bepaalde hoeveelheid natrium per dag nodig heeft. Ongeveer 1 gram zout per dag is al voldoende, maar gemiddeld gebruiken we per dag ruim 15 gram zout. Dus veel te veel.
De auteur heeft 300 recepten verzameld die een aanzet zijn, om op een plezierige en vooral smakelijke manier gerechten klaar te maken, die toch niet zo veel zout bevatten."

300 Natriumarme recepten
Auteur(s):

Uitgeverij:
Zuid-Hollandsche Uitgeversmaatschappij

Pagina's: 156
Jaar van uitgave: 1987
ISBN-10: 90-5112-006-0
ISBN-13: 978-90-5112-006-6

Verkrijgbaarheid:
Dit boek is niet meer nieuw te koop! Met onderstaande link kunt u het boek zoeken op veiling- en verkoopwebsites. Tweedehands kookboeken zijn soms voor enkele euro's te koop...





« Terug naar de boekenkast

300 Natriumarme recepten
(Kook)boek voor een zoutloos dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-06-28 11:40:47