Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

MINDER ZOUT RECEPT: KROKETTEN

Meer recepten met het trefwoord:


Kroketten
Kroketten

Benodigdheden

  • 300 gram runderpoulet
  • halve liter natriumarme bouillon
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels boter
  • (natriumarm) paneermeel
  • 2 eieren
  • peterselie

Bereidingswijze

Kook het vlees in ongeveer 2 uur gaar in de bouillon.
Laat het afkoelen.
Als het vlees is afgekoeld deze samen met de peterselie fijnhakken.
Let op!! Niet te fijn, mogen best nog wat stukjes te zien zijn.
Maak van de boter en bloem een roux.
Voeg al roerende ongeveer 150 ml. van de bouillon toe zodat er een dikke saus is ontstaan.
Meng hierdoor het vlees.
Schep de ragout op een bord en laat deze tenminste 2 uur in de koelkast opstijven.
Vorm kroketten van de ragout, meng deze door het paneermeel, vervolgens door het losgeklopte ei en dan nogmaals door het paneermeel.
Nu nog 4 á 5 minuten in de frituur en smullen maar.

De kroketten kunnen ook prima ingevroren worden.


ONTVANGEN REACTIES

  • "Het is een heerlijk recept en ik heb het al heel vaak gemaakt. Alleen maak ik er bitterballen van, want ik vind de korst erg lekker.
    Bedankt voor alle recepten."
  • "Ik ben zo blij met dit recept. Natuurlijk smaken de kroketten wat anders maar ze zijn echt heerlijk. Ik ben inmiddels met mijn derde serie van 10 kroketten bezig. Super lekker recept."

REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.

Kroketten
Minder zout recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2017-11-16 09:15:25